Over mij

Welkom. Mijn naam is Jan Henderickx .

Met deze site wil ik U een indruk geven wat er voor moois te zien is in de nabije omgeving, op gebied van insecten en andere rariteiten.

Heeft u vragen, opmerkingen, suggesties, correcties of anderszins?
Neem gerust contact met me op middels onderstaand formulier.
U hoort dan z.s.m. van mij.

Met vriendelijke groeten,
Jan Henderickx

9 reacties op “Over mij

 1. Dag Jan Hendrickx,
  Bij toeval kwam ik op je website terecht; ik zocht een afbeelding van een distelvlinder. Een mooie rustige website met prachtige (scherpe) foto’s. Ik ben zelf ook van plan een website met Word Press te bouwen, maar moet daarvoor eerst nog wat tijd zien te vinden.

 2. Hallo Jan Henderickx,
  Wat een prachtige site heeft u met schitterende foto’s om goed alles te kunnen zien op de foto. Ik heb zelf een EOS maar het blijft soms moeilijk om mooie foto’s te maken.
  maar ik heb eigenlijk een gekke vraag die u hopelijk weet, ik heb me suf lopen zoeken maar kan niet vinden wat ik nou precies heb in mijn keukenkastjes. Soms ligt er ineens een zwart kever-achtige beestje. Ik heb nu alles uit de kast gehaald en schoongemaakt maar zie de bron niet, maar onder de gootsteen bij de afvoer zit een gat en gleuf langs de muur waar een tijd terug eigenlijk wat rommel is achtergevallen.
  Dat heb ik nu (veel te laat natuurlijk) eruit gehaald en een oude spons daar zaten bruinige larven met haartjes van groot tot klein formaat in dus daaronder de plank zal nog wel meer liggen. Dus misschien poppen die larven uit tot de zwarte loopbeeestjes? Ik heb ongedierte spray gespoten en een paar uur later zag ik er 2 op mijn parketvloer op hun rug krabbelen en een andere verderweg in de keuken, weliswaar bij het kattevoer dat ik aan de andere kant heb neergezet. Ik heb er een foto van gemaakt dus die kan ik u mailen als u reageert met uw mail adres dan kunt u zien welke het is. Een heel verhaal waar ik u lastig mee val maar u heeft zoveel van al dat soort beestjes op uw site dat u misschien wel weet wat het is. Hopelijk kunt u me helpen, in ieder geval alvast bedankt voor uw tijd. Groeten Julia

 3. Geachte Jan Henderickx,

  Ik ben op zoek naar informatie over een voor ons onbekend insect.
  We hebben hier thuis namelijk een klein probleempje met voor ons onbekende larven / rupsen en tor/kever achtige beestjes.

  Ze zaten in gedroogde hondensnacks, maar de rupsen, waarvan ik aanneem dat het larven zijn zaten ook in boeken, dozen etc. In de zak hondensnacks zaten ook deze zwarte kevertjes.
  We hebben wat foto’s van de dieren proberen te maken, weet niet of ze duidelijk genoeg zijn maar als u mij zou willen helpen kan ik u deze foto’s wel doormailen.

  Bij voorbaat dank voor uw reactie.

  Met vriendelijke groeten,

  Karen van der Meer

 4. Hallo mr. Henderickx,

  Ik ben student aan de KHK en ben een eindwerk aan het schrijven. Ik zou graag een foto van jou gebruiken in mijn eindwerk. Het betreft foto 001 in de reeks insectenfotos, bijenfotos. Kan ik hiervoor jou toestemming krijgen?

  Met dank,
  Rutger

 5. Hallo, ik vond gisteren in een bloempot een heleboel larven en vraag me af wat voor soort het is.
  Als ik op deze site kijk lijken ze op neushoornkevers of hazelnootboorders.
  Die laatste zullen het denk ik niet zijn, ze zaten in een pot waar klimop in heeft gezeten (is nu dus dood) en wat bollen.
  Ik heb wat foto’s gemaakt waar er een paar redelijk van zijn, kan ik er een naar u mailen. Misschien kunt u me helpen. Ik hou er niet zo van om insecten gelijk om zeep te helpen, maar als ze in mijn tuin veel schade kunnen aanrichten heb ik ze daar liever niet.

  Vreindelijke groeten,
  Els Swartsenburg

 6. Dag Jan,
  Hoop dat alles goed gaat!
  Ik heb je rechtstreekse emailadres niet meer. Zou jij mij privé willen mailen? Ik heb een belangrijke vraag over neushoornkevers. Ik hoor graag!

  Met vriendelijke groet,
  Paul Hendriks
  Oostwold Groningen

 7. Hallo Jan,
  Chapeau voor de mooie overzichtelijke website en je prachtig en goed fotowerk. Vakmanschap. Je site staat bij mijn favorieten.
  Indien je interesse hebt om de Bergveldwesp te fotograferen, laat me dan wat weten, dan gaan we er samen heen. Enkele dagen geleden was raat en wesp nog aanwezig in het heidekamppark tussen Stein en Urmond.
  groet, Piet Schuttelaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *